Liu An Gua Pian 2022, első osztályú, zsenge dinnyemag, magashegyi kertből

Liu An Gua Pian 2022, első osztályú, zsenge dinnyemag, magashegyi kertből

5 450 Ft

Zsenge, zöldséges, nagyon üde kínai zöld tea . Koff+++, Gyakorlott

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Anhui, Liu An járás, Qishan hegy
Gyártási év 2022
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Liu An Gua Pian (dinnyemag) tea eredeti termőhelye Anhui tartomány, Qishan hegy meredek lejtője, származási ideje a 18. század, a Qing kor első szakasza. A Liu’an Guapian (Dinnyemag) tea egy szedési stílus eredménye, amelyben betakarítás közben a rügyről leválasztják az első, második és harmadik leveleket, majd egyenként levágják a levelek hegyes végét és szárát. Az így kapott dinnyemag formájú levélkéket serpenyőben lassan sütik cirokseprűvel kevergetve úgy, hogy a levelek összecsavarodjanak. A végeredmény sodronyszerű száraz levélzet, amely forró vízben áztatva visszanyeri az ovális formát. Nagyon fontos, hogy a tea ne pörkölődjön oda, csak éppen megadják a stílusát és aromáját.

A szárazon édes illatú, könnyű, pirított levelek kiáztatva  vékonyak és puhák, visszanyerik ovális formájukat. A főzet erősen zöld aromájú, gazdag ízű, telt, élénk illatú. A kortyban az Anhui teák ásványossága mellett érezhető a zöld teák enyhe hőkezeléséből fakadó édes íz, amely az utóízben is dominál. Elegáns, csúcsminőségű klasszikus kínai zöld tea. 65 °C -on áztatva nagyon édes, tejszerűen sűrű, édes főzetet ad, magasabb hőfokon az ásványos ízek dominálnak. Ebben a teában egy pici füstös aroma színesíti az alapízt.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 75 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 70 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

liuan guapian szedése 1 liuan guapian szedése 2

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.