Liu Da Cha Shan Hao Ji Cha Shu, 6 híres teahegy vezető shu teája

Liu Da Cha Shan Hao Ji Cha Shu, 6 híres teahegy vezető shu teája

5 450 Ft

Régi stílusú, tartalmas, nagy gonddal készült szépen érlelt shu a SFTM teaüzemből. Teljes lepényben is kapható. Koff+++, Profi tea

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Yunnan, Kína,
Gyártási év 2015
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Hao Ji Cha azt jelenti, hogy adott cég Brand illetve zászlóshajó teája, amely kifejezést a késői Qing kor (utolsó császárkor) és a kommunista éra között működő tea manufaktúrák használták. Maga a Hao a kommunista érát megelőző termelési struktúrára utal, azokra a családi vállalkozásokra, amelyeket később a híres nagy teagyárakba kényszerítettek bele, vagyis megszüntettek. Ezzel a márkajelleg és az egyediség hosszú időre eltűnt a puerh iparból és helyette a sztenderdizált receptúrák kerültek előtérbe. A Hao Cha a kézműves teák nevében fordult elő, illetve maga a kézműves tea elnevezése volt, amelyet azok a cégek használtak, akik teljes (előállítási) vertikumot átfogó tevékenységet végeztek, beleértve a kereskedést is. Ezek voltak a Cha Zhuang-ok, azok a teakereskedők amelyeknek saját teakertjeik voltak, maguk ellenőrizték és válogatták a további alapanyagokat, maguk végezték a teljes feldolgozást a szedéstől a sütésen és keverésen át a préselésig. Ebben az esetben Hao Ji Cha a tea nevében a régi stílusú minőségre, gondosságra és kiválóságra utal.

A korong összetétele tökéletes, rügyekben és apróbb levelekben gazdag. A keverés célja és eredménye a gazdag íz, a közepesnél nagyobb teaerő és egy olyan komplexitás, amely a shu jellemzőkként megadott összes aromát (xiang) felülírja. A tea kifejtése során minden aromával találkozunk a kámforos ízen kívül, édes, olajos főzete számos felöntésen keresztül tartalmas és élvezetes teázást és napot nyújt.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

teljes lepény / 357g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.