Leírás
Származás | Yunnan, Kína, |
Gyártási év | 2015 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | A Hao Ji Cha azt jelenti, hogy adott cég Brand illetve zászlóshajó teája, amely kifejezést a késői Qing kor (utolsó császárkor) és a kommunista éra között működő tea manufaktúrák használták. Maga a Hao a kommunista érát megelőző termelési struktúrára utal, azokra a családi vállalkozásokra, amelyeket később a híres nagy teagyárakba kényszerítettek bele, vagyis megszüntettek. Ezzel a márkajelleg és az egyediség hosszú időre eltűnt a puerh iparból és helyette a sztenderdizált receptúrák kerültek előtérbe. A Hao Cha a kézműves teák nevében fordult elő, illetve maga a kézműves tea elnevezése volt, amelyet azok a cégek használtak, akik teljes (előállítási) vertikumot átfogó tevékenységet végeztek, beleértve a kereskedést is. Ezek voltak a Cha Zhuang-ok, azok a teakereskedők amelyeknek saját teakertjeik voltak, maguk ellenőrizték és válogatták a további alapanyagokat, maguk végezték a teljes feldolgozást a szedéstől a sütésen és keverésen át a préselésig. Ebben az esetben Hao Ji Cha a tea nevében a régi stílusú minőségre, gondosságra és kiválóságra utal.
A korong összetétele tökéletes, rügyekben és apróbb levelekben gazdag. A keverés célja és eredménye a gazdag íz, a közepesnél nagyobb teaerő és egy olyan komplexitás, amely a shu jellemzőkként megadott összes aromát (xiang) felülírja. A tea kifejtése során minden aromával találkozunk a kámforos ízen kívül, édes, olajos főzete számos felöntésen keresztül tartalmas és élvezetes teázást és napot nyújt. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |