Leírás
Származás: Fujian, Wuyishan
Gyártási idő: 2019
Jártasság: Profi szint
Koffein: Koff++, közepesen erős
————
Jelleg:
Pikáns fűszerek és piros gyümölcsök gazdag aromájának elegye. Nagyon érdekes, ahogy ebből a színes alapízből, felöntésenként, vagy más-más hőfokon készítve különböző fűszerek, mint kömény, fahéj, vanília és bors bomlanak ki. Izgalmas, szépen változó tea, sok felfedeznivalóval.
A különleges adottságú termővidéknek, amely valójában sziklaszorosok és katlanok szövevénye, valamint az egyedi feldolgozási módnak és sütési eljárásoknak köszönhetően a tea első fogyasztásra meghökkentő ám maradandó élményt nyújt. Száraz illata kakaós, enyhén füstös, ígéretesen mély, édesfűszeres karakterű. Ontja magából a keserű csokoládé, dohány és pirított magvak aromáját, amely hihetetlen komplexitást kölcsönöz az egyébként szárazba hajló íznek.
A Wuyi hegy Kína egyik legrégebbi, történelmi teatermő vidéke. A sziklás hegyvidék nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag, kivételes minőségű teákat terem. Ahogyan Lu Yu írta VIII. századi teás könyvében: az elsőrangú teák a sziklák közt teremnek, a közepesek kavicsos, homokos talajon fejlődnek, a gyengébbek a sárga földben nőnek.
Elkészítés:
A) hagyományos szertartás: 3g tealevél + 150 ml víz — 85 °C, 20-30 sec. — 10 lefőzés
B) Nyugati elkészítés: 1g tealevél / 100 ml víz — 85 °C, 1-2 perc — 4 lefőzés