Lugu Dong Ding Oolong 2023 | Klasszikus, karamelles, pirított aromájú Dong Ding

Lugu Dong Ding Oolong 2023 | Klasszikus, karamelles, pirított aromájú Dong Ding

4 500 Ft

Édes illatú és karamelles ízű, nagyon enyhén oxidált és közepesen pirított oolong az eredeti termőhelyről.

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Taiwan, Lugu, Sun Moon Lake, Nantou
Gyártási év 2023
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Édes illatú és karamelles ízű, nagyon enyhén oxidált és közepesen pirított oolong az eredeti termőhelyről. Sárgás barna, sűrű főzete fahéjas, tejszínes kávéra emlékeztet, némi zöldteás ízzel. Izgalmas és élvezetes ízkombináció, ami a 80-as évektől vált nagyon népszerűvé. A Lugu környéki teatermesztés a Qing korig nyúlik vissza, és a bevándorló-letelepedő kínaiak telepítették be az első cserjéket. Az oolong tea készítésének technikája is Kínából származik.

A Dong Ding hegy a maga 800m-es magasságával nem számít magashegyi régiónak, ezért a később megjelenő, hasonló jellegű, de magashegyi teák visszaszorították az eredetit. Aki azonban a valódi, tejes-mogyorós változat krémesebb ízét és állagát szereti a jó kis puncsos édességgel, nagyon megtalálja a számítását ebben a teában 🙂

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90 C° fokon, 60 másodperces felöntésekkel, lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.