Lushan Yun Wu – 2020 – Lu hegy felhői

Lushan Yun Wu – 2020 – Lu hegy felhői

4 200 Ft

Átható, szuperintenzív zöld tea élmény, Lu hegy felhői, extra fokozat. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Jiangxi, Lushan régió
Gyártási év 2020
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Reggel van, kúsznak be a fények, a jól ismert, apró csokiforgács kinézetű tea rákerül a teamutatónak használt gaiwan fedélre. Ekkor még bármi lehet, a fotós is most kóstolja először. A levelek szépek, az illat kicsit zártabb a megszokottnál. Nem jelent semmit. 70 fokos vízzel öntöm fel először, a levelek abban a pillanatban életre kelnek, várok egy kicsit, hogy sikerüljön a fotó is, de már kóstolnám. A kitöltés után túláradó illat a kiöntőből, a csészében pedig meglepően erős színű felöntés, már elsőre is, egész japános, állapítom meg. Az első korty helyre tesz, a jól ismert, de viszonylag régen tapasztalt, orrtól torokig terjedő aromák egész tárháza érzékelhető egyszerre. Nagyon aromás a tea, minden bántó él vagy zavaró mellékíz nélkül. Figyeljetek a vízre, legyen lágy! Még háromszor öntöm fel, hosszabban, amolyan teafotózás stílusban, röviden, szertartásosan készítve nagyon sokat bírhat, este kipróblom úgy is, de már fotózás nélkül. Jól indult nap, nagyon jól.

A páratengerben úszó, 1543m magas Lushan remek talajával és csapadékos, párás klímájával az egyik legjobb termőterületnek számít. A teatermesztés ezen a vidéken a Jin dinasztia (ejtsd: tyin) (265–420) idejére nyúlik vissza, a tudatos, ültetéses termesztést bölcselkedéssel, gyógyítással és költészettel élő mesterek kezdték el.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 65-70 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 65-70 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.