Leírás
Származás | Kína, Jiangxi, Lushan régió |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Telt ízű, opálos főzetű, fenségesen finom kínai zöld tea, amely mandulás illatával és tejszínes ízével tűnik ki a fűszeresebb, nyersebb zöld ták közül. Az ízélmény leginkább a marcipánhoz, esetleg a mogyorós tejcsokoládéhoz hasonló, a tea pirítottan édes, de friss, zöld jellegét is élvezhetjük. Hosszú utóízű, tartósan főzhető, rendkívül ízletes és szép.
Magashegyi zöld tea Jiangxiból. A páratengerben úszó, 1543m magas Lushan remek talajával és csapadékos, párás klímájával az egyik legjobb termőterületnek zámít. A teatermesztés ezen a vidéken a Jin dinasztia (ejtsd: tyin) (265–420) idejére nyúlik vissza. A tudatos, ültetéses termesztést bölcselkedéssel, gyógyítással és költészettel élő mesterek kezdték el. Édes, pirított karakterű tea. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 65-70 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 65-70 C° víz, 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |