Ma Tou Yan Rou Gui, Lófej Szikla 30g | Versenygyőztes, különleges sütött wulong

Ma Tou Yan Rou Gui, Lófej Szikla 30g | Versenygyőztes, különleges sütött wulong

11 000 Ft

Mestertea a Wuyi hegyi szorosokból. Mára nemcsak a Wuyi sziklák, de yancha feldolgozási módja is a Világörökség része.

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian, Wuyi Shan
Gyártási év 2022
Jártasság Profi szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Különleges karakter és tartalom: kömény, bors, fehér húsú barack, fahéj, keserű csokoládé, licsi és szegfű és tavaszi virágok. Enyhén pirított, lehengerlően tartalmas tea, amely 15-20 felöntésen keresztül is élvezetes marad. A levelek zöldre áznak ki, amely szintén mutatja a kifinomult feldolgozást és az enyhe pirítást! Az eddigi legtartalmasabb sziklateánk. Kisebb, 15g-os kiszerelésben is rendelhető!

Ennek a teának a szépségét az egyedi termőhely adja, hiszen a málló sziklák ásványi anyagokban gazdag talajt biztosítanak, míg a sziklák alatti teakertek szélesen terülnek el a napos oldalban, gazdag alapanyagot eredményezve. Van íz és illat is bőven, ezért a feldolgozást is úgy választották meg, hogy a gyümölcsös ásványosság megmaradjon, de a keserűt ne fokozzák túlsütéssel. Az erős sodrással beindult oxidáció szépen kikerekíti az édes, barackos ízeket, de a sütés csak éppen annyi, hogy a tea csersava a pirítással mérsékeltebb legyen.

Az oolong teák esetében a teaművészet már a termelés és feldolgozás fázisaiban megjelenik. A tajvani magashegyi teakertekbe a cserjék közé japán cseresznyét ültetnek, amely pont akkor virágzik, amikor a rügyek sarjadnak, hogy még illatosabb legyen a tea. A dancong és wuyi teák sütésénél úgy rétegelik a különböző típusú faszenet és hamut, hogy a leadott hő ne égesse meg a teát, csak pont annyira hevítse, hogy a szikla ríme és a sütött íz tökéletes harmóniát alkossanak.

A Wuyi hegy Kína egyik legrégebbi, történelmi teatermő vidéke.  A sziklás hegyvidék nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag, kivételes minőségű teákat terem. Ahogyan Lu Yu írta VIII. századi teás könyvében: az elsőrangú teák a sziklák közt teremnek, a közepesek kavicsos, homokos talajon fejlődnek, a gyengébbek a sárga földben nőnek.

–A Wuyi hegyi teákat a Tang kori (806-820) írások említik először.

–A Song dinasztia idején (960-1279) a tea egyre elismertebb lett, a császári palota is felfigyelt rá, és tiszteletadó teát követeltek a helyi lakosságtól, akik a legjobb alapanyagból PRÉSELT SÁRKÁNY FŐNIX korong formájában adóztak a palotának. A sárkány a császárt, a főnixmadár a császárnét szimbolizálta. A teát ebben az időben korongba préselve szárították!!

–A Yuan korban, a mongol fennhatóság alatt (1271-1368), a mongolok szintén nagyra értékelték a Wuyi teákat és császári teakertet építtettek a Kilenc Kanyarulat folyó partjánál, amelyet katonák felügyeltek.

–A Ming korban (1368-1644) szűnt meg a tea préselése, amikor a farmerek eltanulták Anhuiból a zöld tea feldolgozási eljárásait, majd ezt oxidációs és sütési technikákkal kombinálva végső soron oolong teát állítottak elő.

–Jelenleg a különböző nemesítések és feldolgozási módok eredményeként több mint 200 fajta létezik, leghíresebbek:  Da Hong Pao, Shui Xian, Rou Gui, Tie Luo Han, Shui Jin Gui, Ban Tian Yao, Bai Ji Guan, Qi Lan,  Lao Cong Shui Xian.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 2-3 dl. 85-90 C° víz, hosszabb 1  perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 15g, aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.