Leírás
Származás | Yabuzakien – Japán, Shizuoka, Fujieda/Okabe – Asahina tea |
Szedési időszak | 2022 május |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Asahina egy aprócska teás régió Shizuoka tartományban, mely elsősorban a 150 éves múltra visszatekintő gyokuro termesztéséről híres (Uji és Yame mellett a harmadik régi gyokuro készítő vidék). Okabe faluban, illetve annak is az Asahina folyó túlpartján eleterülő vidékén zajlott a 19. században a híres teák termesztése, innen az Asahina-tea megjelölés. A területen működő néhány kis cég rendkívül magas minőségű teát állít elő, jól megkülönböztethető, egyedi karakterrel. A Hanakago a Yabuzakien második usucha (hígan elkészítendő) teája a rangsorban, mélyzöld színű, könnyed, frissítő karakterrel. A teával nem vártuk ki a hagyományos érlelési időt, – általában október közepén érkeznek a friss, májusi matchák – a kis cég kifejezett ajánlására most shincha-ként mutatjuk be. A tea így még extra frissítő aromákkal rendelkezik, ennél üdébb már nem is lehetne. 70-80 fokos vízzel készítve ajánljuk, akár latték és matchás koktélok, matchás édességek készítéséhez is remek választás. 40 grammos, visszazárható tasakban. | |
Elkészítés | Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel. |