MATCHA JIKAGISE kiotói matcha- 40g-os fémdobozban

MATCHA JIKAGISE kiotói matcha- 40g-os fémdobozban

6 800 Ft

Kimagasló ár/érték arányú, illatos kistermelői matcha Kiotóból. Koff+++, Kezdő

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Japán, Kyoto, Ujitawara
Szedési időszak 2022 május
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Kimagaslóan jó ár/érték arányú kiotói (Ujitawara) matcha, az úgynevezett ceremónia matcha kategória kezdő teája közvetlenül a kistermelőktől beszerezve. Illatos, könnyű usucha (híg tea) készíthető belőle, egy kis krémesség mellett gyümölcsök illatát érezhetjük benne, mint például zöld banán, vagy éretlen őszibarack. A japán teaszertartás teája, a porrá őrölt rügytea, a matcha. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz.

Kistermelői, teafarmer tea.

Három hetes árnyékolás után szedett tea, melyet a gőzölés és szárítás után alaposan leválogatnak, majd malommal porrá őrölnek. A púder finomságú fényes zöld tea kis vízzel elkeverve a legintenzívebb zöld teás élmény, amit el tudunk képzelni. Az egyetlen tea, melynek fogyasztásakor a teljes tealevelet megisszuk, nem csak azt, amit a készítés során vízzel kioldunk belőle.

Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2-3g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel.
Érdekes   Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti 100 grammos csomagolásban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése.

japanzoldteamatcha11

japanzoldteamatcha12

japanzoldteamatcha13

japanzoldteamatcha14

japanzoldteamatcha15

 

További információk

Kiszerelés

fémdoboz/ 40g