Matcha Midoriyama, extra kiotói matcha 40g-os fémdobozban

Matcha Midoriyama, extra kiotói matcha 40g-os fémdobozban

12 800 Ft

Komplex, ragyogóan zöld, kifejezetten illatos matcha tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Kyoto, Ujitawara
Szedési időszak 2022 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Kifejezetten illatos, mélyzöld, komplex ízvilágú tea. Híg (usucha) és sűrű (koicha) teaként is elkészíthető, főleg gokou cserje leveleiből készül, kistermelői matcha-választékunk prémium kategóriás teája.

A japán teaszertartás teája, a porrá őrölt rügytea, a matcha. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz.

Három hetes árnyékolás után szedett tea, melyet a gőzölés és szárítás után alaposan leválogatnak, majd malommal porrá őrölnek. A púder finomságú fényes zöld tea kis vízzel elkeverve a legintenzívebb zöld teás élmény, amit el tudunk képzelni. Az egyetlen tea, melynek fogyasztásakor a teljes tealevelet megisszuk, nem csak azt, amit a készítés során vízzel kioldunk belőle.

Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2-3g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel.
Érdekes   Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti csomagolásukban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése.

 

További információk

Kiszerelés

fémdoboz/ 40g

Cart
  • No products in the cart.