MATCHA OBUKU – lágy aroma, 40grammos fémdobozban

MATCHA OBUKU – lágy aroma, 40grammos fémdobozban

9 400 Ft

Krémes, tejszínes karakterű, sűrű, édes matcha. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Japán, Kyoto, Ujitawara
Szedési időszak 2022 május
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A blendben az okumidori nemesítés dominál, a tea így nem éles, nem túl intenzív, könnyen iható. Gesztenyekrém és tejszín illatú, édes, friss matcha, a lágyabb ízeket kedvelőknek

A japán teaszertartás teája, a porrá őrölt rügytea, a matcha. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz.

A völgyben elhelyezkedő ültetvényt a szedés előtt 3 héttel fedik be, a levelek lassabban, és a fény felé nyújtózkodva növekednek.

Három hetes árnyékolás után szedett tea, melyet a gőzölés és szárítás után alaposan leválogatnak, majd gránitmalommal porrá őrölnek. A púder finomságú fényes zöld tea kis vízzel elkeverve a legintenzívebb zöld teás élmény, amit el tudunk képzelni. Az egyetlen tea, melynek fogyasztásakor a teljes tealevelet megisszuk, nem csak azt, amit a készítés során vízzel kioldunk belőle.

Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2-3g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel.
Érdekes   Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti, a matcha esetében 40 grammos visszazárható dobozban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése.

 

További információk

Kiszerelés

fémdoboz/ 40g