Matcha Ujigawa, osztályon felüli matcha 20g-os fémdobozban

Matcha Ujigawa, osztályon felüli matcha 20g-os fémdobozban

9 600 Ft

Sűrű, tapadós, krémes ízű matcha tea, nemes fajtákból keverve. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Japán, Kyoto, Ujitawara
Szedési időszak 2018 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Komplex, ragyogóan zöld, sűrű, tapadós ízű matcha. Hagyományos, rizsszalmával fedett sárorral (Honzu) árnyékolt, kézzel szedett levelekből készült tea, melyet három nemesítés leveleiből kevertek ki: Asahi, Samidori, Uji Midori.

A tea természetesen készíthető usuchaként is (lazábbra, könnyebbre keverve, kicsit több vízzel), azonban elsősorban sűrűn, kevés vízzel elkészítve javasoljuk a kóstolását.

Nevét az Uji folyóról kapta, mely szorosan kötődik az Uji-tea hagyományaihoz. Minden ősszel, október első vasárnapján vizet vesznek a folyóból, hogy aztán a Kōshō-ji (興聖寺) templomban egy szép szertartás, a Kuchikiri no Gi (口切の儀) keretében elkészítsék vele a szezon első teáját. A teát eredeti, 20 grammos dobozában kínáljuk.

A japán teaszertartás teája, a porrá őrölt rügytea, a matcha. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz.

A völgyben elhelyezkedő ültetvényt a szedés előtt 3 héttel fedik be, a levelek lassabban, és a fény felé nyújtózkodva növekednek.

Három hetes árnyékolás után szedett tea, melyet a gőzölés és szárítás után alaposan leválogatnak, majd többhavi pihentetés után, ősszel malommal porrá őrölnek. A púder finomságú fényes zöld tea kis vízzel elkeverve a legintenzívebb zöld teás élmény, amit el tudunk képzelni. Az egyetlen tea, melynek fogyasztásakor a teljes tealevelet megisszuk, nem csak azt, amit a készítés során vízzel kioldunk belőle.

MATCHA: 3 hetes árnyékolás után szedett rügytea, megtisztítva a levélerektől = Tencha:  gőzölés, hűtés, szárítás, válogatás.

Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2-3g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – szűk egy deci, vagy még kevesebb vízzel habosra keverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel.
Érdekes   Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti, a matcha esetében 40/20 grammos visszazárható dobozban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése.

További információk

Kiszerelés

fémdoboz/ 40g

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.