Meizhan Jin Jun Mei 2020, Bai Lin Gongfu cserjéből egy zamatos vörös

Meizhan Jin Jun Mei 2020, Bai Lin Gongfu cserjéből egy zamatos vörös

3 900 Ft

Ibolya, narancsvirág és hegyi liliom virágainak kiáztatásához hasonló illatú, szilva ízű tea. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian, Tongmu falu, Wuyishan
Gyártási év 2020 április
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Jinjunmei bár nem a legrégebbi, történelmi vörös teák egyike, mégis különösen elismert a teaimádó kínaiak körében. A Wuyi hegyi Tong Mu faluból származik, ahonnan a Lapsang Souchong, illetve Zheng Shan Xiao Zhong tea is. Az alapanyagot egy szintén Észak-Fujianben őshonos fajta, a Xiao Cai Cha adja, amelynek kizárólag a rügyét szedve, sodorva, oxidálva és nagyon enyhén sütve nyerik a Jinjunmei teát. A rügyek nem annyira pelyhesek, mint a fehér teákat adó alfajok esetében, de sokkal pelyhesebbek, mint a Lapsang Souchong tea rügyei, így lesz az oxidált rügy arany színű.

A Meizhan Jin Jun Mei szintén rügytea, de nem a Xiao Cai Cha cserje adja az alapanyagát, hanem a Bai Lin Gongfu, szintén fujiani tea alfaj. A rügyek nem annyira pelyhesek, ezért a főzet kevésbé sűrű, nektáros, inkább tiszta, de kiemelkedően intenzív illatra és ízre egyaránt. Ibolya, narancsvirág és hegyi liliom virágainak egyben áztatásához hasonlítható ez a szirup, kiemelkedően illatos, édes, szilvás ízű, isteni finom.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  3-5 dl, 85-90 C° víz, hosszabb 1 perces áztatással, többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.