Új

MengDing GanLu 2017, nektáros, marcipán aromájú zöld tea

3450 Ft9860 Ft

30g / 50g / 100g

Csodálatos, nektárosan édes ízű, tejszínes, gesztenyés aromájú zöld . Koff+++, Profi

Kiürítés
Származás Kína, Sichuan
Gyártási év 2017
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Meng hegy Sichuan tartomány  Mingshan régiójában található, a Baizhang tavat öleli körbe. A festői hegyvidék öt híres csúcsa lótusz virágot formáz:  Shangqing, Lingjiao, Piluo, Jingquan és Ganlu. A legmagasabb csúcs 1546 méter, a legfinomabb teát pedig a GanLu adja 🙂  Klasszikusan esős, ködös hegyvidék, a zsenge zöld teák szülőhelye. A világ teakultúrájának szent hegyeként emlegetik, ahol az írások szerint először  termesztettek teát vad fák magjainak elültetésével. A magasság, klíma és talajadottságok kiválóak a Meng hegyen, ahol a legenda szerint 2000 éve Lu Wuzhen ültette el az első magokat, amellyel kezdetét vette a tea művelése és nemesítése.

A  Meng hegyi édes harmat a vidék kultikus teája,  az egyik legrégebbi kínai tea, többszörösen kitüntetett, különleges fajta. Korai rügyezésű, nagyon zsenge, apró, de kövérkés levelű alfaj csúcsrügyeinek szedésével és feldolgozásával nyert, látványra fehér teás, de zöld teának feldolgozott levelekből áll. Minden évben a tavaszi napéjegyenlőség idején kezdődik a szüret (kb. március 21, QingMing előtt), ahol kizárólagosan a rügyeket szedik, levelek nélkül.

A száraz levélzet apró, ezüstösen olivazöld színű, pelyhes, sodort, tömött rügyekből áll, illata friss, citrusos, tökmagos. Főzete csodálatos, nektárosan édes ízű, melynek oka egyrészt az alapanyag, másrészt a profi feldolgozás, amelynek keretében egymás után többször sütik és sodorják. A tealeves  édes, gesztenyés-mandulás aromájú, nagyon hosszú, édes utóízű. Komplex, egyszerre illatos és zamatos, olajos magvak, vadvirág és akác illat adódik a vajas, krémes textúrájú, tejszínes ízű, sűrű, mégis könnyű főzethez. Ennél a kifinomult teánál mind a látvány, mind a belső tartalom kiváló, megfelel a legmagasabb szintű fogyasztói elvárásoknak.

Sodort rügyteaként érzékeny, telt, hamar oldódó, ezért alacsony hőfokon (60°C), kicsit hosszabb áztatással, japánosan készítsük.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 70 C° víz,  1 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

zoldteamengdingganlu01

zoldteamengdingganlu02

zoldteamengdingganlu01

zoldteamengdingganlu03

zoldteamengdingganlu04

zoldteamengdingganlu06

zoldteamengdingganlu07

zoldteamengdingganlu08

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Még nincsenek értékelések.

Legyél az első értékelő “MengDing GanLu 2017, nektáros, marcipán aromájú zöld tea”

Hozzászólás elküldése!

Kapcsolódó termékek

Jing Mai Zhen Pin 2015, erős, vadvidéki sheng puerh

Puerh teák

Jing Mai Zhen Pin 2015, erős, testes, vadvidéki sheng puerh. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
2650 Ft7560 Ft

Kunmingi Virágkert, 2002 Kunming Huayuan

Puerh teák

Enyhén füstös, nagyon karakteres öreg tea. Koff+++, Haladó tea

30g / 50g / 100g
1700 Ft4840 Ft
Új

Bölcs Elefánt, Xinxiang sheng 2006

Puerh teák

Gombás, ásványos, hegyi szél illatú, kemény karakterű sheng. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
1950 Ft5580 Ft

Fekete arany 2008 Shu, Yunnan Nan Jhen Menghai rügypuerh

Puerh teák

Válogatott levelekből érlelt, tartalmas, olajos gong ting shu puerh. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
1760 Ft5040 Ft