MengDing GanLu 2023 – Meng hegyi édes harmat Ming Qian Cha

MengDing GanLu 2023 – Meng hegyi édes harmat Ming Qian Cha

8 500 Ft

Sichuan csúcsteájának első, Qing Ming előtti szedése! 2023 Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Meng-hegy, Sichuan, Kína
Gyártási év 2023
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Meng Ding Gan Lu idén is, ahogy minden évben a zöld tea rajongók egyik legjobban várt teája. Sichuan tartomány legnevesebb fajtája a zsenge, pihés-bolyhos rügyteák kedvelőinek legszebb álmait váltja valóra. A teljesen pihébe burkolózó rügyecskék a porcelánban szinte rögtön üde zölddé áznak, a pihék pedig egy megfoghatatlan édességet külcsönöznek az első, pár másodperces felöntésnek. A java azonban a második felöntéssel kezdődik, a tea színe a csészében egyre opálosabbá válik, megjelennek a fűszeresebb aromák is, és mire a harmadik felöntéshez érkezünk, már bele is feledkeztünk a teába. Ha tehetjük, vigyük ki a szabadba, a kertig, vagy legalább az erkélyig a teázást, a természetes napfény, friss levegő komoly befolyásoló tényező ennél a teánál is. A Meng-hegy ködfoltos területein szedett rügyeket a halhatatlanok teájának is nevezik Kínában, a teát először a legendás buddhista szerzetes, Wu Li Zhen termesztette. Lágy íze ellenére erős tea.

Apró, húsos rügyeivel ez a példány igényli a forróbb, 75-80 C húfokú felöntéseket. Az eredmény természetesen édes, virágos illatú, rendkívül fűszeres aromájú tea, amelyből 10-12 felöntést  is készíthetünk.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70-80C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 70-80 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes A Dong Ding Bi Luo Chun mellett Kína legapróbb rügyeket tartalmazó csúcsteája, neve egyet jelent a könnyű, frissítő, emnyhén édeskés aromákkal, és az opálos, harmatos színnel a csészében.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.