Mengding Maojian 2019, extra minőségű friss rügy tea, Sichuan

Mengding Maojian 2019, extra minőségű friss rügy tea, Sichuan

5 900 Ft

Édes – erős sodort zöld rügytea hosszú utóízzel. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

SzármazásKína, Sichuan
Gyártási év2019
JártasságProfi szint
KoffeinKoff+++, Erős tea
JellegA Meng hegy Sichuan tartomány  Mingshan régiójában található, a Baizhang tavat öleli körbe. A festői hegyvidék öt híres csúcsa lótusz virágot formáz:  Shangqing, Lingjiao, Piluo, Jingquan és Ganlu. A legmagasabb csúcs 1546 méter, a legfinomabb teát pedig a GanLu adja 🙂  Klasszikusan esős, ködös hegyvidék, a zsenge zöld teák szülőhelye. A világ teakultúrájának szent hegyeként emlegetik, ahol az írások szerint először  termesztettek teát vad fák magjainak elültetésével. A magasság, klíma és talajadottságok kiválóak a Meng hegyen, ahol a legenda szerint 2000 éve Lu Wuzhen ültette el az első magokat, amellyel kezdetét vette a tea művelése és nemesítése.

A Mengding Ganlu mellett a területen többek között Mao Jiant is készítenek. Ez a tea is apró rügyes, sodort, nagyon enyhén sütött levelekből áll, de ebben az esetben csigák helyett fenyőtű formát kapnak. A tea erős, nagyon erős, és nem csak frissítő hatása. Ízei már-már egy erős sencha teát idéznek, fűszeres és telt aromák jellemzik.

Sodort rügyteaként érzékeny, telt, hamar oldódó, ezért alacsony hőfokon (60°C), kicsit hosszabb áztatással, japánosan készítsük, így nagyon édes, sűrű főzetet ad.

ElkészítésA) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 70 C° víz,  1 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 100g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mengding Maojian 2019, extra minőségű friss rügy tea, Sichuan” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Kitűzés a Pinteresten