Mi Lan Xiang dancong , Kantoni sziklás hegyi Wulong

Mi Lan Xiang dancong , Kantoni sziklás hegyi Wulong

7 800 Ft

Gyümölcsös, fűszeres ízű oolong. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

 

Származás Kína, Kanton, Wulong
Gyártási év 2022
Jártasság Haladó Szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Magas minőségű Mi Lan Xiang, amely a fajtára jellemző bodzás ízt üdítően adja vissza. Gyönyörű, kézzel sodort levelei tiszta, édesnarancs árnyalatú felöntést adnak. Rövidebb felöntésekkel üde, gyümölcsös, fűszeres zamatokat kapunk. Kezdő teásoknak is ajánljuk, mert könnyen iható és lenyűgözően finom.

Feng Huang Dan Cong egy különleges oolong, amelyet  Kanton / Guangdong / észak-keleti részén, a Dél-Kínai tenger közelében, Tajvannal szinte egy vonalban lévő Főnix hegyi sziklás régióban termesztenek.

A sziklás hegyvidéken a tömör kőzet aprózódása és mállása nyomán, illetve a természetes erdőkkel és változatos növénytakaróval vegyülve a teafák mélyre nyúló gyökérzete egyrészt a változatos közetféleségek gazdag ásványianyag tartalmából táplálkozik, másrészt az erdei, humuszban gazdag talajtakaró szervesanyag tartalmát hasznosítja.

Az egyik legrégebbi oolong régió, nagy számban találhatók itt 100 évesnél idősebb fák, de az 5-600 éves növény sem ritka. A farmerek eredetileg magról telepítették a fákat, amelyek mélyre nyúló gyökérzettel rendelkező, félvad körülmények között, más növényekkel együtt, természetes körülmények között fejlődő félig fa, félig bokorszerű növények. A nagy kiterjedésű gyökérzeten keresztül a fa mélyebbről és nagyobb felületen táplálkozik, mindez adott méretű levélben koncentráltabb és gazdagabb tartalmat eredményez. A gazdag talaj és a koros növények karakteres, egyedi ízzel, koncentrált minőséggel ruházzák fel az itt termő teákat. Ennek megfelelően magasabb ásványi anyag és nyomelem tartalmukból fakadóan intenzív aromájú,  hosszú utóízű, különlegesen tartalmas főzetű teák.

Mi a dancong?

Dan – egyedi, magában álló
Cong – bokor

Az egyedi elhelyezkedésű bokrok különböző ízkaraktert és eltérő jellemzőket hordoznak. Kezdetekben magról szaporították a jobb hozamú, ízletesebb bokrokat, később vezették be a fák oltását a jobb minőség, nagyobb ellenálló képesség és fajta diverzifikáció érdekében. Ennek értelmében a dancong nem ültetvényes tea, inkább félvad körülmények között élő, ám gondozott fák termése.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90-95 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 90-95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes  Ahogy a Tie Guan Yint is, ezt is érdemes forró vízzel készíteni. Sokkal intenzívebb lesz.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.