MINDENT A PUER TEÁKRÓL | FEB.10 péntek 15.00-19.00 – haladó tea tanfolyam és kóstoló

MINDENT A PUER TEÁKRÓL | FEB.10 péntek 15.00-19.00 – haladó tea tanfolyam és kóstoló

12 850 Ft

Puer tea workshopunkon mélyebben megismerjük a puerh tea történetét, belső értékeit, alaptípusait, érlelési módját, helyes tárolását és leghíresebb termőhelyeit.

Leírás

A puerh tea Yunnan tartomány (Dél-Kína) határain belülről származó, gyakran ősi teafákról szedett, napon szárított, egyedi eljárások szerint készülő, különleges karakterű tea, amely utóérésen megy keresztül és öregítésével egyedi összetételű és aromájú teaspecialitás áll elő. Préselt változatai fokozottan energizáló hatásuk miatt egyre népszerűbbek a világon. Ezt a teafajtát járjuk körbe alaposabban.
A tanfolyam a teaházban kerül megrendezésre:
1027 Budapest, Frankel Leó út 6.
A tanfolyamon részt vevők létszáma maximum 10 fő.
TEMATIKA:
A puerh tea kultúrtörténeti jelentősége
Termelési feltételek, népességi és a geológiai viszonyok
A puerh tea tartalma és belső értékei
A puerh tea két alaptípusa, sheng és shu
Gazdálkodási mód és felhasznált levélzet
Szedés és feldolgozási mód
Préselési technológiák és formaváltozatok
A puerh tea tárolása, érlelési módok
Leghíresebb teás régiók, hegyek és falvak
A puerh tea értékelése

A KURZUS ÁRA: 12.850.- Ft. Ez tartalmazza a tematika szerinti elméleti ismertetőt, majd ezt követően különböző fajtájú és korú puer teákat kóstolunk.

Közel 10 éve foglalkozunk professzionális szinten teákkal és járjuk Kína, Tajvan és Japán teatermő vidékeit, feldolgozó üzemeit és kereskedőit, gyarapítva tapasztalatainkat, bővítve kapcsolatrendszerünket. Több mint hét éve tartunk nagy sikerrel kezdő szintű, haladó és tematikus tea tanfolyamokat a tea iránt érdeklődő fogyasztók és szakemberek számára. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi italfogyasztás iránt, amelyhez mi magunk a teáról szóló ismeretek bővítésével tudunk hozzájárulni.

Várunk benneteket szeretettel!

Cart
  • No products in the cart.