Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Xishuangbanna, Menghai régió, Mengsong melletti Naka falu |
Gyártási év | 2017 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Naka falu egy kisebb Lahu település Menghai városkörzet, Mengsong mellett. Kevés, megközelítőleg 33ha teaerdőt gondoznak a közepes levélfajtájú (zhong xiao ye zhong ) variánsból. A falu 1600-1700m magasságban található a részben trópusi égövi, nagyon csapadékos Xishuangbanna területén. Ennek köszönhetően nagyon erős karakterű teáról beszélhetünk. A falubeliek a környék teafáit szövetkezeti formában művelik meg, szinte minden lakos érintett a teatermesztésben. Kevés, mindössze 4-500 kg teát dolgoznak fel.
A korong kívül belül egységes megjelenésű, kisebb levelű, szorosra préselt. Száraz illata erjedt, mézes, a vad teákra jellemzően izgalmas, kicsit orrfacsaró. Főzete kora tavaszias, fehér teás, sápadtan csillogó, tiszta. Aromája intenzív, mézes, sajtos, erjedt illatú. Süteményes simaságú, linzeres alapízéből szépen bontakozik ki az ásványosság adta almás, citromos jelleg. Hosszú utóízű, erős tea, amely az évek alatt feltehetően szépen változik. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |