Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Xishuangbanna, Nannuo Shan |
Gyártási év | 2016 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | 2016 nyarán a Ban Po Lao Zhai erős, szuperaromás teái mellett, egy finom, könnyed, ismerkedő teaként beszéltünk a Xiao Shu-ról, mely 50-70 éves fák leveleiből préselt, szintén Nan Nuo hegyi tea. A teaházban eltöltött évek javára váltak, a vérbeli száraz érlelés (igen, örülünk, ha az 50-60%-os páratartalmat tartani tudjuk ősztől tavaszig, nyáron könnyebben kúszik fel 70-80% közé) úgy látszik ilyen rövid távon is szép eredményt hoz. A tea aromái szépen kikerekedtek, almás és virágos egyben, sűrű, erős, szűretlen sör állagú felöntései komoly beltartalomról tanúskodnak. Csak néhány korong maradt belőle.
A Nannuo hegy Menghai körzet keleti részén található, a Hani nemzetség által lakott terület. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |