Négy generáció kincse – prémium tajvani oolong válogatás

Négy generáció kincse – prémium tajvani oolong válogatás

9 480 Ft

Közel százéves családi vállalkozás 4*15g prémium oolong teája! Koff++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Tajvan
Gyártási év 2021
Jártasság Profi szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg

Négy generáció kincse – tajvani oolong válogatás

A Kao család közel száz éve foglalkozik teatermesztéssel, szedéssel, feldolgozással, blendeléssel és teakereskedelemmel. Kezdetben az első két generáció teafarmer családként holland és angol kereskedőknek adta tovább terményeit. A japán megszállás ideje alatt a japánoknak köszönhető gépesítés és kutatások eredményeképpen tovább fejlődött Tajvan teaipara. A Második Világháború után, a kommunista párt és a kulturális forradalom elől Tajvan szigetére menekülő hagyományőrző kínaiak további cserjéket és szakértelmet hoztak magukkal, ami újabb lendületet adott a tajvani teaágazatnak. Ekkor Kao teamester, a harmadik generáció képviselője kibővítette a céget és a saját feldolgozóüzemből kikerülő termékeket Hongkongba és Japánba kezdte értékesíteni. A mester jelenleg 80 éves, a teaüzemet három gyermeke viszi tovább. A Taipeiben működő családi vállalkozás kizárólag exkluzív minőségű oolong teákat kínál, amelyeket saját kertjeikben termesztenek és feldolgozó üzemükben egyedi vonásokkal és karakterrel látnak el.

A csomagban 4*15g prémium oolong tea van, a Kao család farmjáról

Dong Fan Mei Ren Cha / Oriental Beauty 東方美人茶 – Hsinchu 2020 nyár
elk: 85-90 °C, 1-2 perc, 10-12 felöntés
Napjainkban már nagyon kevés az igazán jó kelet szépe oolong a piacon, mert a változó klíma sokszor nem kedvez a Jacobiasca formosana megfelelő arányú elszaporodásának a kertekben. Ez az a rovar, amely megrágva a leveleket védekező hormonreakciókat indít el a növényben, amely sajátos ízt eredményez. A jó teánál mind a termesztés, mind a szedés idejének helyes megválasztása, mind a feldolgozás módja kulcsszerepű.

Alishan Qing Xin Wulong Cha / 阿里山青心烏龍茶 – Chiai 2021 tavasz
elk: 85 °C, 1-2 perc, 8-10 felöntés
Kisebb levelű, oxidáltabb tea. Az utóízben itt érezhető leginkább a virágos jelleg. A tea különlegessége a jól eltalált feldolgozás, amely az íz komplexitásában jelenik meg.

Lishan Wulong Cha / 梨山烏龍茶 – Taichung 2021 tavasz
elk: 85 °C, 1-2 perc, 12-15 felöntés
A legkevésbé oxidált, legzöldebb tea a csomagban. A levelek épek és gyönyürűek, az illat parfümös és hosszan tartó, az íz természetesen édes, maga a tea pedig különösen erős a zöld oolongok között. A tea különlegessége a manapság divatos „zölden hagyott” stílus, amely csak kiváló alapanyag esetében ad jó eredményt.

Shan Lin Xi Wulong Cha / 杉林溪烏龍茶Nantou, 2021 tavasz
elk: 85 °C, 1-2 perc, 8-10 felöntés
Arany középút az oxidáltságban és tejesebb jelleg az ízben. Szintén komplex főzete levesesebb, tapadósabb, kevesebb benne a virágos aroma, de az íz édesebb és békésebb. A tea különlegessége a hosszú, édes utóíze és teljessége.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.