Néma Júlia fatüzes kerámia, mesterdarab, mázas porcelán matcha kóstoló szett

Néma Júlia fatüzes kerámia, mesterdarab, mázas porcelán matcha kóstoló szett

58 800 Ft

Mázas porcelán matcha-készítő/kóstoló szett, Néma Júlia egyedi mázával, saját gyűjtésű agyagból.

Kategória:

Leírás

Matcha készítéséhez, kóstolásához készített, mázas porcelán, Néma Júlia saját gyűjtésű agyagjával, egyedi mázával. Néma Júlia kerámiái teljesen egyedi hangulatúak, ha mégis hasonlítani akarjuk a felületek szépségét, leginkább a Japán bizen és shigaraki stílusokhoz áll közel. A fekete bizen kerámiákat díszítő, “szezámmagos” parázstakaróra hasonlító gyönyörű motívumok e matcha készítő edény kiöntőjénél könnyen beazonosíthatóak, bár ez egy mázas porcelán csésze, a látvány mégis nagyon hasonló.

Teaházunkban gyakran készítünk kóstolókat matcha teákból, gyakran akár 3-4 féléből is egymás után, ilyenkor jön jól egy ilyen matcha-kóstoló, tesztelő chawan, hiszen az elkészült tea kiönthető több kisebb csészébe, majd jöhet a következő… Ideális otthoni teázáshoz, matcha kóstoláshoz is, pároknak, együtt teázóknak lehet remek választás ez az egyedi, fatüzes chawan-szett.

Csésze 1: 60ml, Csésze 2: 70ml

Készült 2022 elején, Néma Júlia fatüzes kemencéjében égetett kerámia.

Néma Júlia kerámiáiban megtaláltuk az egyedi dizájn, a természetesség, a tartósság és a kiváló teakészítési tulajdonságok legjobb kombinációját. 1300 C fok felett égetett fatüzes kerámia, kizárólag magyarországi alapanyagokból korongozva.

Néma Júlia DLA keramikus tervezőművész

Cart
  • No products in the cart.