Leírás
Származás | Nepál, Jasbire, 1700-2000m magas teakertekből |
Szedési időszak | 2022 |
Jártasság | Kezdőtől a Haladó szintig ☼ |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Apró rügyes, enyhén oxidált, magashegyi tea, amely édes, gyümölcsös aromájú, főzete intenzíven fűszeres, virágos illatú. Ragyogó, világos birsalmasárga főzete intenzíven kajszi barackos, borsos, picit köményes, élénk, hangulatfokozó és éberségfokozó hatású. Frissítő, almás, pezsgős ízű tea, amely hígabbra készítve könnyebb |
Elkészítés | 80-85 fokos vízzel, nagyjából 1gramm/1dl vízzel számolva az adagolásnál, másfél- két perces felöntéssel, majd további, már rövidebb készítési idővel számolva. Érzékeny tea, így jól el kell találnunk az arányokat, a víz hőmérsékletét és az áztatási időt is, hogy a lehető legfinomabb, teljes ízeket elővarázsoljuk a teából. |
Érdekes |