Noboru Asahina Gyokuro Okumidori – Okabe/Fujieda LOT: 2023/01

Noboru Asahina Gyokuro Okumidori – Okabe/Fujieda LOT: 2023/01

10 800 Ft

Noboru-san okumidori gyokuro teája. Asahina tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Asahina/Okabe – Fujieda, Shizuoka, Japán
Szedési időszak 2022 május, 2023 januári tétel
Jártasság Profi  szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg Noboru-san teája már tavaly is nagyon trükkös volt. Édes, marcipános finomság ez, az okumidori kukoricás, umamis töménysége itt van legintenzívebben jelen, az opálos, fogós, mézes-marcipánosízek dominálnak. A tea ritka erős, szertartásosan készítve pont elég egy fél napra. Maejima-san direktebb stílusú teáitól könnyen megkülönböztethető, csúcskategóriájú, hibátlanul felépülő gyokuro karakterrel rendelkező tea. A következő hónapokban szépen érik, mélyül még a tea.

Háromhetes, sátras (komo) árnyékolás után kézzel szedett okumidori gyokuro, Japán aprócska, hagyományosan gyokuro termesztő vidékéről. Az okumidori cserjét sencha, gyokuro és matcha készítéséhez is használják, késői szedésű, apró levelű fajta. Általában könnyű, simulékony, szinte tejszínesen krémes teák készülnek leveleiből, még sencha esetében is inkább az édes és fanyar ízek dominálnak.

Eredeti, 50grammos tasakjában.

Elkészítés 40-50-60 fokos vízzel, felöntéseként a víz hőfokát folyamatosan emelve. Első felöntés 2-3 perc, aztán 30 mp-es felöntésekkel még 4-5x
Érdekes
Gyokuro no Sato: Okabe, a Gyokuro faluja.
Ha gyokuro, akkor Uji és Yame, a két, azonnal eszünkbe jutó kis tearégió, de van egy harmadik is, melyről jóval kevesebbet hallani. A most már Fujieda egyik kerületeként jegyzett településen, annak is az Asahina folyón túl fekvő területén is több, mint 100 éve készítenek gyokurót, ráadásul még ma is hagyományos technikákkal. Shinya Maejima (1947) az egyik legtöbbet dolgozó teafarmer, 2019-es találkozásunk óta elsősorban tőle érkezik gyokuro Asahinából. (Választékunkban megtalálhato Tohei Maejima, Noboru Endo és Satomi mesterek teái is.) Ugyanakkor a helyi teafarmerek szép lassan itt is áttérnek a matcha gyártásra, követve a megnövekedett igényeket. Néhány tucatnyi teafarmer még kitart, remélhetőleg lesz utánpótlásuk. Asahina/Okabe híres még a különösen hangos sárkányokról is. A hegyek között gyakran csattogó viharok lejjebb, Fujieda felé felerősödve visszhangzanak. A helyiek így tartják: Ryusei, ahol a sárkányok laknak.

teakert

Asahina teakert zöld árnyalatai

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.