Leírás
Származás | Kína, Hunnan |
Gyártási év | 2023 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Telt és édes jázmin zöld tea, amelyben a jázmin aromát abszolút semmi keserűség nem zavarja meg. Megszoktuk ezt a hunanni zöldektől, hogy a tea ellenálló, akár hosszabban áztatva sem keserű, viszont rendkívül édes. A zöld tea édessége kukoricás, gyümölcsös, és ez az intenzitás jól kiegyensúlyozza a jázmin olykor émelyítő illatát. Jázmin szirmokat a magas minőségű zöld teákban ne keressünk, mert a hosszabb eltarthatóság érdekében a szirmokat eltávolítják a teából.
A jázminvirággal való ízesítés Perzsiából származik, Kínába a 3. században került, majd a Song dinasztia idején 10-13 század lett népszerű. A jázmin gyógyhatásai A HKO (hagyományos kínai orvoslás) a jázmin virágzatot gyógynövényként is számon tartja, mindamellett, hogy gyakori alapanyaga a távol-keleti szépítő és illatszereknek. Hatásait tekintve, úgy tartják, csillapítja a fájdalmakat, csökkenti a vizesedést, méregtelenít, erősíti az immunrendszert, harmonizálja a test energiáit. Friss, tiszta illata semlegesíti a kellemetlen szagokat. Segít kezelni a szív és érrendszeri betegségeket kísérő tüneteket, mint szívdobogás, nehéz légzés, fejfájás, szédülés. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 30-40 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. fél evőkanál, 80 C° víz, 1 -2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |