Pixiu pár – A szerencsehozó szörnyecskék

Pixiu pár – A szerencsehozó szörnyecskék

8 000 Ft

Részletes kidolgozású Pixiu yixing agyag szobrocska.

30g / 50g / 100g

Leírás

Teaszent
Anyag: Yixing Zisha
2*6 cm hosszú, kicsiny, lapos szobor

A kínai mitológikus lényeket ábrázoló képeket és szobrokat a feje búbjától a tappancsáig érdemes megvizsgálni. Így tudjuk beazonosítani, hogy a számos különböző állat testrészeiből összekombinált képzeletbeli lény mi is valójában és mit szimbolizál.
A Pixiu 貔貅 sárkány fejű, oroszlán testű, agancsos állat, a sárkánykirály legfiatalabb gyermeke. Sokszor szárnnyal ábrázolják, a végbélnyílását lefedő farka pedig azt jelzi, hogy gömbölyű hasában aranyat tart, de nem engedi ki. A fejénél található nagy agyaraival a gonosz lelkeket tartja távol. A régi időkben a nősténynek két szarva volt, a hímnek pedig egy. A hím felkutatja és megszerzi a világ kincseit és a pozitív energiákat, a nőstény megtartja és megvédi azokat. Az újabb ábrázolásokban a párban két egyforma, agancsos lény látható, a balra néző a hím, a jobbra néző a nőstény.
A Pixiu elűzi a gonosz szellemeket, megszerzi és védi a vagyont. Szerencsét hoz az üzletben és a játékban, gyűjti és megtartja a pénzt és az életenergiát egyaránt. Védi a családokat és otthonokat. Az egyik legfőbb szerencse szimbólumnak számít.