Pomelo virág aroma Dancong, You Hua Xiang Dancong

Pomelo virág aroma Dancong, You Hua Xiang Dancong

4 300 Ft

Egzotikus aromájú, kevésbé sütött, mézvirág és papaya aromájú extra dancong, . Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

SzármazásKína, Guangdong, ChaoZhou
Gyártási év2015
JártasságHaladó Szint
KoffeinKoff++, Mérsékelt tea
JellegKevésbé sütött, intenzíven virágos, valójában tömény orchidea illatot árasztó, különösen finom oolong. Mind virágosságban, mind gyümölcsösségben csupa egzotikum, bódító illatú, nagyon édes főzetű tea, amelynek íze a papaya levét juttatja eszünkbe. A sütés mértéke a zöldebb oolong teákhoz áll közelebb ezzel a mézes krémesség mellett szabad utat hagy a frissebb ízeknek is.

Feng Huang Dan Cong egy különleges oolong, amelyet  Kanton / Guangdong / észak-keleti részén, a Dél-Kínai tenger közelében, Tajvannal szinte egy vonalban lévő Főnix hegyi sziklás régióban termesztenek.

A sziklás hegyvidéken a tömör kőzet aprózódása és mállása nyomán, illetve a természetes erdőkkel és változatos növénytakaróval vegyülve a teafák mélyre nyúló gyökérzete egyrészt a változatos közetféleségek gazdag ásványianyag tartalmából táplálkozik, másrészt az erdei, humuszban gazdag talajtakaró szervesanyag tartalmát hasznosítja.

Az egyik legrégebbi oolong régió, nagy számban találhatók itt 100 évesnél idősebb fák, de az 5-600 éves növény sem ritka. A farmerek eredetileg magról telepítették a fákat, amelyek mélyre nyúló gyökérzettel rendelkező, félvad körülmények között, más növényekkel együtt, természetes körülmények között fejlődő félig fa, félig bokorszerű növények. A nagy kiterjedésű gyökérzeten keresztül a fa mélyebbről és nagyobb felületen táplálkozik, mindez adott méretű levélben koncentráltabb és gazdagabb tartalmat eredményez. A gazdag talaj és a koros növények karakteres, egyedi ízzel, koncentrált minőséggel ruházzák fel az itt termő teákat. Ennek megfelelően magasabb ásványi anyag és nyomelem tartalmukból fakadóan intenzív aromájú,  hosszú utóízű, különlegesen tartalmas főzetű teák.

Mi a dancong?

Dan – egyedi, magában álló
Cong – bokor

Az egyedi elhelyezkedésű bokrok különböző ízkaraktert és eltérő jellemzőket hordoznak. Kezdetekben magról szaporították a jobb hozamú, ízletesebb bokrokat, később vezették be a fák oltását a jobb minőség, nagyobb ellenálló képesség és fajta diverzifikáció érdekében. Ennek értelmében a dancong nem ültetvényes tea, inkább félvad körülmények között élő, ám gondozott fák termése.

ElkészítésA) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90-95 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 90-95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes Ahogy a Tie Guan Yint is, ezt is érdemes forró vízzel készíteni. Sokkal intenzívebb lesz.

oolongyelaixiang11 oolongyelaixiang10 oolongyelaixiang9

dancongoolongyouhua4

dancongoolongyouhua3

dancongoolongyouhua8

dancongoolongyouhua7

dancongoolongyouhua6

dancongoolongyouhua5

dancongoolongyouhua2

dancongoolongyouhua1

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 100g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pomelo virág aroma Dancong, You Hua Xiang Dancong” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Kitűzés a Pinteresten