2023 Prémium Yunnan Bi Luo Chun | 100% édes, illatos rügytea

2023 Prémium Yunnan Bi Luo Chun | 100% édes, illatos rügytea

3 900 Ft

Vibráló aromájú, nád- és krumplicukor illatú, de erős, markáns yunnani rügytea. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Yunnan, Simao
Gyártási év 2020
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Ezüstös, selymes tapintású zsenge rügyek és hajtások sodrásával nyert csúcsfokozatú yunnani zöld tea. Nagyon finom nádcukor és krumplicukor aromájú, mégis erős, markáns, ébresztő hatású a főzet, amelynek virágos, élénk karakterét egy tésztás, magos illat finomítja. Az eleje lágyabb, a későbbi felöntések során egyre élénkebb, majd tombolnak az ízek és illatok a tea nyarában 🙂
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes Yunnanban a zöld tea termesztésnek csupán néhány évtizedes története van. A japán megszállás és a Második Világháború ideje alatt a keleti, hagyományosan zöld teákat termesztő tartományokban akadozott a szüret. Ezért Pekingből teahivatalnokokat küldtek Yunnanba, az egyetlen olyan tartományba, amelyet nemigen érintettek a nemzetközi konfliktusok , hogy próbálkozzanak a helyi fajtákból zöld teákat előállítani. Egész Yunnanból gyűjtöttek rügyeket, de a legalkalmasabbnak az északibb részek, és magasabb régiók, Simao, Lincang, Dali és  Baoshan hegyeinek teái bizonyultak.

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.