Qi Lai Gao Shan Cha, kevésbé oxidált, zölden hagyott, eleven ízű oolong 2022

Qi Lai Gao Shan Cha, kevésbé oxidált, zölden hagyott, eleven ízű oolong 2022

6 220 Ft

Komplex, virágos aromájú magashegyi oolong, természetesen édes, likőrös, enyhén tejszínes felöntésekkel.Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás  Tajvan, Hualien megye, Qilai hegy
Gyártási év 2022
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg A Qilai Shan Tajvan 15. legmagasabb hegye, a teás régiók közül a legmagasabban fekvő terület (3608m). Ezeken a területeken a teakertek méretét államilag korlátozzák, hogy a vízgyűjtő területek és erdők ne sérüljenek. Ezért kevés a magashegyi tea, feldolgozásuk pedig magas színvonalú kell legyen. A mi teánk egy 2000m magasan elhelyezkedő, erdőséggel körbevett kertből származik, így egész évben hűvösebb, párásabb légtömegek érik. Vastag, rugalmas levelei aromában és ízben is intenzív, illatos, könnyű főzetet adnak. Tajvanon a magashegyi teák (gao shan cha) szürete a kert elhelyezkedésének függvényében május elejétől június első harmadáig esedékes. Az 1500-2500 méter magasan fekvő kertek esetében a hegyvidéki övezetekre jellemző alacsonyabb hőmérséklet és az elhúzódó téli vagy pihenő időszak eredménye a későbbi szedés.

Ízre édes-savanykás, citrom és cseresznye aromájú, illata hársfavirág illat. Természetesen édes, likőrös, enyhén tejszínes felöntéseket ad hosszú, virágos utóízzel. A jól érezhető vajas-krémes textúraaz enyhe pirításnak köszönhető, vagyis nem teljesen zölden hagyott teáról van szó. Kellemes, tartalmas, hosszú teázásra számíthatsunk.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 60-90 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 23 perces áztatással többször felönthető.
Érdekes

További információk

Kiszerelés

vákumozott, eredeti 250g, aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.