Wuyi Qi Lan Xiang – Orchidea Ünnep sütött oolong

Wuyi Qi Lan Xiang – Orchidea Ünnep sütött oolong

6 300 Ft

Virágos, málnás, étcsokoládés aromájú sütött teakülönlegesség. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás: Fujian, Wuyishan
Gyártási idő: 2020
Jártasság: Profi szint
Koffein: Koff++, közepesen erős
————
Jelleg: 

Pikáns fűszerek, édes aromák és sütött íz jellemzi a Qi Lan-t, mint a legtöbb Wuyi oolongot. Különlegessége a nagyon intenzív virágos illat, és a szépen felépülő édes, csokoládés aroma némi málna ízösszetevővel. Nagy levelek enyhén oxidált, sodort teája, amely a közepes pirításból fakadóan a sötétbarna helyett inkább sötétzöld színű. Amikor a száraz levélzet a forró vízben zöldre vált, megérezzük azt a szenzációs, sütött virágos illatot is, amely a forró, átható zamatú teát minden felöntésen keresztül kíséri. A szép levelek és a gondos feldolgozás eredménye egy élvezetes, tartalmas, elgondolkodtató ital.

A különleges adottságú termővidéknek, amely valójában sziklaszorosok és katlanok szövevénye, valamint az egyedi feldolgozási módnak és sütési eljárásoknak köszönhetően a tea első fogyasztásra meghökkentő ám maradandó élményt nyújt. Száraz illata kakaós, enyhén füstös, ígéretesen mély, édesfűszeres karakterű. Ontja magából a keserű csokoládé, dohány és pirított magvak aromáját, amely hihetetlen komplexitást kölcsönöz az egyébként szárazba hajló íznek.

A Wuyi hegy Kína egyik legrégebbi, történelmi teatermő vidéke.  A sziklás hegyvidék nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag, kivételes minőségű teákat terem. Ahogyan Lu Yu írta VIII. századi teás könyvében: az elsőrangú teák a sziklák közt teremnek, a közepesek kavicsos, homokos talajon fejlődnek, a gyengébbek a sárga földben nőnek.

Elkészítés:

A) hagyományos szertartás: 3g tealevél + 150 ml víz — 85 °C, 20-30 sec. — 10 lefőzés
B) Nyugati elkészítés: 1g tealevél / 100 ml víz — 85 °C, 1-2 perc — 4 lefőzés

Wuyi Qi Lan Xiang 12 Wuyi Qi Lan Xiang 11Wuyi Qi Lan Xiang 10 Wuyi Qi Lan Xiang 7 Wuyi Qi Lan Xiang 6 Wuyi Qi Lan Xiang 5 Wuyi Qi Lan Xiang 4 Wuyi Qi Lan Xiang 1 Wuyi Qi Lan Xiang 3 Wuyi Qi Lan Xiang 2

 

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.