Qingming Xi Hu Long Jing | Mingqian sárkány kútja – ÚJRA KAPHATÓ!

Qingming Xi Hu Long Jing | Mingqian sárkány kútja – ÚJRA KAPHATÓ!

6 500 Ft

Nagyon enyhén sütött Longjing változat, apró rügyes tea, főzete virágos illatú, spárgás aromájú. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Xi Hu (West Lake), Hangzhou, Zhejiang, Kína
Gyártási év 2023
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Nagyon enyhén sütött Longjing változat, amelyet Zöld változatnak is hívnak: LüBan. Apró rügyes tea, főzete virágos illatú, spárgás aromájú, enyhén mogyorós, egészen lágyan pirított. Főzete rizling színű, természetesen édes, pirítottsága mellet az üde, tavaszias jelleg megmarad. Ásványos, maradandó utóízű, tartalmas zöld tea.

A hosszú tél után a teacserje elegendő tápanyagot szív fel, ezért a tavaszi első rügyek és levelek különlegesen finomak. Színük fénylő zöld, formájuk telt és kerekded, az enyhén pirított levelek illata intenzív és édes. A főzet íze lágy, a főtt gesztenye és kukorica  zamatához hasonló. Bár a főzet színe halovány és illata üde, textúrája fenyőmagosan olajos, krémes, a korty pedig igen aroma gazdag és erős 🙂

Az egyik legkarakteresebb és legnagyobb becsben tartott zöld tea a világon! Elkészítése során a teát wokban rövid ideig pörkölik, innen a nagyon jellegzetes enyhén pörkölt íz, ami csak nagyon lágyan mutatkozik, és nem nyomja az üde, zöld ízkomponenseket.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 70 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes Kína egyik nemzeti itala, államfőknek és felső vezetőknek is gyakran ezt adják ajándékba. Az első tavaszi szedés minősége meghatározó az egész teapiacra és az éves szüretre vonatkozóan is. Üvegpohárban is felönthetjük 70-80 C°-os vízzel, majd megvárjuk, hogy a levelek a pohár fenekére ereszkedjenek és leisszuk a teát.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)