Leírás
Származás | Menghai, Xishuangbanna |
Gyártási év | |
Jártasság | |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | A Ziyin a 90-es évek egyik klasszikus receptje Menghai öreg fáiról szedett levelekből. A kusza, őserdős megjelenés sok rüggyel erős chaqit rejt. A tea ragyogó színű, telt, sűrű, lágyan terül szét a szájban és már a kezdetektől jelen van benne egy mély gyömölcsösség. Érdemes lassan inni és időt hagyni a felöntések között. Egy meghökkentő, nagyon hosszú, shenges-szőlős utóízzel jutalmaz. Az évszám nem derül ki, de 2000-ben adtak ki ilyet, amin még van egy plusz piros pecsét, és 2003-ban. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |