Satomi Asahina Gyokuro Okumidori, mester tea – Okabe/Fujieda 50g

Satomi Asahina Gyokuro Okumidori, mester tea – Okabe/Fujieda 50g

9 400 Ft

Satomi-san okumidori gyokuro teája. Tejszines édesség. Asahina tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Asahina/Okabe – Fujieda, Shizuoka, Japán
Szedési időszak 2023 május, kézi szedés, Satomi kert
Jártasság Profi  szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg Satomi-san okumidori fajtából készített gyokuro teája. Marcipánosan édes tea a felszínen, szinte tejszínesen lágy alappal, könnyű, nyári illatokkal. A májusban szedett tea a  következő hónapokban szépen érik még, változik, a friss aromák heylét egyre inkább átveszi a mélyebb umami. Limitált mennyiségben kapható, ritka tea. Idén Satomi mester tsuyuhikari teáját – 2021 után először – is kóstolhatjuk!
Elkészítés 40-50-60 fokos vízzel, felöntéseként a víz hőfokát folyamatosan emelve. Első felöntés 2-3 perc, aztán 30 mp-es felöntésekkel még 4-5x
Érdekes
Gyokuro no Sato: Okabe, a Gyokuro faluja.
Ha gyokuro, akkor Uji és Yame, a két, azonnal eszünkbe jutó kis tearégió, de van egy harmadik is, melyről jóval kevesebbet hallani. A most már Fujieda egyik kerületeként jegyzett településen, annak is az Asahina folyón túl fekvő területén is több, mint 100 éve készítenek gyokurót, ráadásul még ma is hagyományos technikákkal. 2019-es látogatásunk óta érkeznek teák innen(Választékunkban megtalálható Shinya Maejima, Tohei Maejima, Noboru Endo és Satomi mesterek teái) Ugyanakkor a helyi teafarmerek szép lassan itt is áttérnek a matcha gyártásra, követve a megnövekedett igényeket. Néhány tucatnyi teafarmer még kitart, remélhetőleg lesz utánpótlásuk. Asahina/Okabe híres még a különösen hangos sárkányokról is. A hegyek között gyakran csattogó viharok lejjebb, Fujieda felé felerősödve visszhangzanak. A helyiek így tartják: Ryusei, ahol a sárkányok laknak.

 

teakert

Asahina teakert zöld árnyalatai

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)