Shincha Aracha 2020 – Kiotói, illatos farmtea

Shincha Aracha 2020 – Kiotói, illatos farmtea

4 680 Ft

Friss májusi Yabukita aracha az Uji-teavidékről. Teakert-illatú tea. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Kyoto, Ujitawara
Szedési időszak 2020 május eleje
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Frissítő tea
Jelleg Az aracha a frissen feldolgozott leveles (gőzölt, sodrott) japán zöld tea. Még válogatás és további szárítás előtt áll, így tartalmaz kb 5% zsenge száracskát, kisebb-nagyobb leveleket, levéltöredékeket is, és nedvességtartalma is magasabb néhány százalékkal, mint a kész sencha és gyokuro teáké. Ebben a formában leginkább csak teafarmerektől lehet beszerezni, ahogy azt a nagyobb cégek is teszik, majd készítenek belőle saját keverésű, többféle minőségi osztályba sorolt sencha és gyokuro teákat. A teafeldolgozó üzemet is aracha-gyárnak hívják, ahonnan a tea a seicha üzembe kerül válogatásra, szárításra, blendelésre. Japánban sokszor meglepődnek, ha arachát szeretnénk vásárolni, nem szokás. Más teafarmereknél viszont még a legjobb minőségű teákat is csak ebben a formában kínálják, nem válogatják le. Az aracha az igazi teafarmer tea, kicsit fésületlen, de nagyon zamatos, átható illatú, picit nyers, de szépen alakul, ahogy telik az idő. Az igazi, vidéki japán zöld tea, ami a teafarmokon, a feldolgozás után rögtön kóstolható teák élményét nyújtja. Tároljuk jól, hűtve és légmentesen zárva, mivel magasabb nedvességtartalma miatt gyorsabban halványulnak el friss aromái.
Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése egy első, hosszú, 1-2 perces, majd több, rövidebb felöntéssel, 60-80 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti 100 grammos csomagolásban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.