Shincha Aracha (sencha) 2019 Kyoto, Ujitawara

Shincha Aracha (sencha) 2019 Kyoto, Ujitawara

3 850 Ft

Friss májusi Yabukita aracha az Uji-teavidékről. Nyers, olivás, teafarm-illatú tea. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Kyoto, Ujitawara
Szedési időszak 2019 május eleje
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Frissítő tea
Jelleg Az aracha a frissen feldolgozott leveles (gőzölt, sodrott) japán zöld tea. Még válogatás és további szárítás előtt áll, így tartalmaz 5-10% zsenge száracskát, kisebb nagyobb leveleket, levéltöredékeket is, és nedvességtartalma is magasabb néhány százalékkal, mint a kész sencha és gyokuro teáké. Ebben a formában leginkább csak teafarmerektől lehet beszerezni, ahogy azt a nagyobb cégek is teszik, majd készítenek belőle saját keverésű, többféle minőségi osztályba sorolt sencha és gyokuro teákat. A teafeldolgozó üzemet is aracha-gyárnak hívják, ahonnan a tea a seicha üzembe kerül válogatásra, szárításra, blendelésre. Sokszor meglepődnek, ha arachát akarunk vásárolni, más teafarmereknél viszont még a legjobb minőségű teáikat is csak ebben a formában kínálják, nem válogatják le. Az aracha az igazi teafarmer tea, kicsit fésületlen, de nagyon zamatos, átható illatú, picit nyers, de szépen alakul, ahogy telik a nyár és az ősz. Az igazi hétköznapi tea, amihez jó nyúlni akkor is , ha tele a hűtő az egyen-fenyőtűre válogatott versenygyőztes szencsákkal.
Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése egy első, hosszú, 1-2 perces, majd több, rövidebb felöntéssel, 60-80 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti 100 grammos csomagolásban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.