Shincha Gyokuro Goko – 2019

Shincha Gyokuro Goko – 2019

5 900 Ft

Édes és erős, mély, umamis karakterű, friss szedésű árnyékolt japán zöld tea. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Kyoto, Ujitawara
Szedési időszak 2019 május második hete
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Kéthetes, a szokásosnál kicsit rövidebb árnyékolás után szedett első fecske tea, shincha gyokuro, azaz új gyokuro, kifejezetten a nyári shincha szezonra kiadva. Az ennél rövidebb ideig árnyékolt teákat többnyire már a kabusecha (árnyékolt tea, vagy árnyékolt sencha) kategóriába teszik. Aktuális, Gokó cserjéről szedett teánk karaktere egyértelműen a gyokuro irányba mutat (már csak a cserje fajtája miatt is, mely az egyik legjellemzőbb választás gyokuro készítéséhez), még úgyis, hogy az árnyékolt teáknál szokásos 5-6 hónapos pihentetés/érlelés előtt érkezett. A tea jól elkészítve, 40-50 fokos vízzel 1.5-2 perces nyitánnyal igen jó eredményt hoz: finom. A tea idén kevésbé mutatja meg új szedésű, élesebb ízeit, ez itt már most egy kerek, hangsúlyosan umamis gyokuro. Még 4-5 rövidebb, egyre magasabb hőmérsékletű felöntéssel próbálkozhatunk, de persze mindenki ízlése szerint, a japán tea sok mindent megenged készítőjének. Jó kísérletezést!
Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése egy első, hosszú, 2-3 perces, majd több, rövidebb felöntéssel, 40-60 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti 100 grammos csomagolásban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése.

 

ű

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.