Shincha Saemidori – SHINCHA 2020!

Shincha Saemidori – SHINCHA 2020!

5 800 Ft

Zsenge, rügyes japán zöld tea Ujiból, illatos, ragyogó zöld színben. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Kyoto, Ujitawara
Szedési időszak 2020 május eleje
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg  Gyümölcsös, szinte málna és szeder illatú korai szedésű rügytea, valószínűleg a legzsengébb amit szedni, és elkészíteni lehet. Remek évjárat, a kellemes kora tavaszi idpőjárásnak köszönhetően. Az árnyalatnyival hosszabb gőzölés eljárás miatt a levelek a második felöntéstől már gyorsan, intenzíven oldódnak, mélyzöld színű felöntéseket eredményezve a csészében. Ezt a fajtát – saemidori – természetes gyokuronak is hívják, és egyre népszerűbb nemesítés. Ellenálló fajta, fagykár után gyorsan regenerálódik, de egyébként korai szedésű, és nem minden évben sikerül maradéktalanul az első szedés időzítése. Egy héttel megelőzi a yabukitát, ami a legelterjedtebb cserjetípus Japánban. Levelei az átlagosnál magasabb aminosav tartalmúak, teája illatos, lágy, egészen zöld felöntéseket ad. Az átlagosnál egy árnyalattal hosszabban gőzölték, hogy így is kiemeljék a tea természetes zöld karakterét.A klasszikus fukamushi teákat másfél-két percig gőzölik, de általában nagyobb leveleket dolgoznak fel ezzel a módszerrel. Ennek a teának az esetében a néhány másodperccel megtoldott gőzölés is mély zöld színt eredményez a csészében.

2009 óta az egyik kedvenc szezonindító teánk Kiotóból.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-1,5 perces, majd rövidebb felöntésekkel, 50-60 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel. A tea szoba hőmérsékletű, de akár hideg vízzel is elkészíthető.
Érdekes  Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti 100 grammos csomagolásban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése.

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.