Shou Gong Yu Luo – 2019 kora tavasz

Shou Gong Yu Luo – 2019 kora tavasz

3 150 Ft

Kora tavaszi, kézzel sodrott, csúcsminőségű jünnani Bi Luo Chun-fajta. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Yunnan, Simao
Gyártási év 2019 február vége
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Ez a kézzel feldolgozott, kora tavaszi szedésű Shou Gong Yu Luo, egy yunnani Bi Luo Chun variáns, mely apró leveleivel, könnyű, édes illatával, és sok-sok pihéjével talán a legközelebb áll az eredeti, Jiangsuból származó fajtához. Az eredeti BiLuo Chun (碧螺春; Bìluóchūn) egy híres tea a Dong Ting hegységből, Jiangsu tartományból. Ennek a fajtának a feldolgozási módját és stílusát kezdték alkalmazni Yunnanban a második világháború ideje alatt, elsősorban a zavartalan teaellátás biztosítására a háborús időszakban. A szó jelentése a tavasz zöld csigái, amely formailag friss, korai szedésű, zsenge hajtások (egy rügy és két levélke) becsavarásával áll elő.

Első felöntésre magasan száll az édes, sütis illat, másodikra már sokat erősödik a tea, és folytatja egészen a negyedik-ötödikig. Rövid, 5-10 másodperces felöntésekkel el lehet jutni a nyolcadik felöntésig is, végig 60 fokon tartott vízzel. A tea nagyon erős, sheng puereket időző chi-vel.

 

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 60-80 C° fokon, 5-10 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 60-80 C° víz, hosszabb 30-60 másodperces áztatással többször felönthető.

Érdekes Yunnanban a zöld tea termesztésnek csupán néhány évtizedes története van. A japán megszállás és a Második Világháború ideje alatt a keleti, hagyományosan zöld teákat termesztő tartományokban akadozott a szüret. Ezért Pekingből teahivatalnokokat küldtek Yunnanba, az egyetlen olyan tartományba, amelyet nemigen érintettek a nemzetközi konfliktusok , hogy próbálkozzanak a helyi fajtákból zöld teákat előállítani. Egész Yunnanból gyűjtöttek rügyeket, de a legalkalmasabbnak az északibb részek, és magasabb régiók, Simao, Lincang, Dali és  Baoshan hegyeinek teái bizonyultak.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.