Suan Xiang Tie Guan Yin 2022 ősz | vasas, savanykásan-édes, smaragd oolong

Suan Xiang Tie Guan Yin 2022 ősz | vasas, savanykásan-édes, smaragd oolong

8 500 Ft

Anxi Tea Guan Yin Suan Xiang, savanykásan édes, enyhén oxidált, elképesztően friss és illatos oolong. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás: Kína, Fujian, Anxi
Gyártási év: 2022, őszi szedés
Jártasság: Mester tea
Koffein / Tea erő: ++,lágy tea, mérsékelt koffeinnel
Fajta: Anxi oolong

Jelleg:

Különösen üde, savanykásan-édes ízű Tie Guan Yin, amelynek illata nagyon erős, utóíze pedig fémesen savanykás. A Suan Xiang íztípus enyhén fermentált, levelei vaskosak, smaragd színűek, szélük és felületük ép. Koncentrált, nagyon aromás oolong, mintha ibolyát sóska levelekkel kevertek volna. Átható, vibráló aromája élénkítő, felvillanyozó hatású. A főzet színe csillogóan tiszta, zöldbe hajló, a korty friss, gazdag, sűrű és zamatos.  Az édes-savanyú alapízre  erős növényi zöldesség és tömény virágillat rakódik rá.

A Tie Guan Yin a leghíresebb, prémium fokozatú, türkiz zöld kínai oolong tea. A legenda szerint egy Wang nevű  elöljáró talált rá az eredeti cserjékre Xiping járás területén, Fujianban a Guanyin sziklánál. Haza is vitte a cserjéket, hogy termeszthesse. Egyszer, amikor meglátogatta a császárt, vitt neki ajándékba a teából, amelyet a császár elragadtatással fogyasztott. A teát az első lelőhelyéről elnevezték Guanyin teának.

Elkészítés:
A) Hagyományos: adagolás: 4g/100 ml víz. Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30 mprecig
B) Nyugati: adagolás 5g/200 ml víz. 95 C° fokos vízzel, hosszabb 1  perces áztatással többször felönthető.

Egyéb:
Guanyin a szanszkrit Avalokitesvara név kínai fordítása. A kínai buddhista panteon három fő istene között Guanyin bódhiszattva a harmadik és talán legnépszerűbb. Kínában a jószívűség és erényesség istennőjévé avatták, akinek éppolyan szerep jutott, mint a keresztény országokban Szűz Máriának. Kínán kívül Koreában, Japánban és Tibetben is tisztelik. Túlnyomórészt női alakban jelenik meg. A legkülönbözőbb bajoktól menti meg az embereket, gyermekáldást hozó isten, segít a szülésben, valamint a női lakrészek védelmezője. Kezdetben férfi alakban, harcosként ábrázolták, női formában csak a 14. századtól kezdve vált elterjedtté. Gyakori változatai a négykezű, nyolckezű és tizenegy arcú, valamint az ezerkezű alakok. Általában előforduló attribútumai: korsó fűzfaággal (a bajoktól való megmentés jelképe), könyv, olvasó, vándorbot, háromágú gereblye, tigrisbőrből készült szoknya (a rettenthetetlenség jelképe). Az ezerkarú ábrázolásokon mindegyik tenyerében szem látható, ami arra utal, hogy egyszerre látja a világmindenség végtelen sok világában szenvedőket, és kezeivel megmenti őket.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)