Leírás
Származás | Menghai, Xishuangbanna |
Gyártási év | 2017, 2007 |
Jártasság | Haladó tea |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Ezt a teát 2017-ben emlékajándékként adták a guizhou-i Panzhou város megyei rangra emelkedésének alkalmából. Egy akkor 10 éve érlelt, shu alapanyagból préselték le erre az ünnepre. Szorosra préselt rügyek és levelek a Bulang hegyről. Mély, avaros, édes illat után finom, egyszerű, diós-savanykás shu tiszta, rubinvörös felöntésekkel. Kéznél van, ha nem tudjuk mit igyunk. A Menghai Xingyi teagyár terméke, a Yunnan Yunying Yi Chaye Youxian Gongsi adta ki (Sűrűfelhő Tízmillió levél Kft). |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |