Sziklaméz II. – Nannuoshan – öreg fás préselt vörös tea, Yunnan 80g 2020/22

Sziklaméz II. – Nannuoshan – öreg fás préselt vörös tea, Yunnan 80g 2020/22

8 500 Ft

Sziklaméz II. Illatos, aromás préselt vörös tea a Nannuo hegyről, 2020-as szedésből. 80g.

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Nannuo hegy, Xishuangbanna autonóm terület, Yunnan
Szedési időszak 2020, préselés, csomagolás 2022
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Közepesen erős tea
A vörös teák közül a napoztatott, de nem szárított teák érlelhetők (Shai Cha 晒茶), illetve tárolhatók sokáig papír csomagolásban, doboz nélkül (nagyon praktikus). Ez a fajta a déli vörösek (Dian Hong) egy típusa, amikor a puerhez hasonlóan a napoztatás során aktív baktériumok és gombák telepednek meg a háztetőkre kirakott teán, amelyeket a későbbiekben magas hőfokon való szárítással nem ölnek meg, hanem biztosítják a mikrobiológiai éréshez szükséges páratartalmat és levegőjárást. Magyarul békén hagyják. Így a teában a dian hongokra jellemző kakaós, mézes, füstös karakter erjedt aromákkal, később földes ízzel gazdagodik, nemesedik. Nagyon izgalmas, sűrű vörös tea a tavalyi szüretből, jó likőrös ízzel, hosszú torokrímmel.

 

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 60-90 másodperces felöntésekkel, hosszabban kell áztatni!

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/80g