Tajvani Milky oolong Nai Xiang Jin Xuan 2024

Tajvani Milky oolong Nai Xiang Jin Xuan 2024

3 800 Ft

Süteményszerűen finom, kókusztejes aromájú, édes, krémes oolong tea, amelynek igen nagy rajongótábora van. Koff+, Kezdő

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Tajvan, Nantou
Gyártási év 2024
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+, Gyenge tea
Jelleg A Milky oolong vagy tejes oolong tea a Jin Xuan oolong további ízesítése természetes, tiszta aromával. Ettől az eljárástól az eredetileg is tejes ízű Jin Xuan cserje leveleiből készült tea még aromásabb és illatosabb lesz. A teaház által forgalmazott milky oolongot tajvanon készítették, ahol különösen nagy hangsúlyt fektetnek az élelmiszerbiztonságra, tehát jó szívvel ajánljuk ezt a teát is kóstolásra. Szép, arany színű főzetének íze és illata desszertszerűen finom, kókusztejes aromájú és krémes, ezért ennek a teának igen nagy rajongó tábora van. A tejes, vajas, süteményes ízű kortyot hosszú, kókusztejes utóíz követi. Hosszabban áztatva megjelenik az oolong alaptea gyümölcsösebb, fanyarabb íze, ami szintén jól áll ennek a típusnak. Aki a természetes tejes oolongot szeretné kóstolni, itt találja: https://flyingbirdteahouse.hu/termek/meishan-jin-xuan-edes-kremes-tajvani-oolong-2022/

A Milky oolong különálló, kinyílt levelekből készül, így ereje és koffein tartalma elmarad a magashegyi, rügyeket is tartalmazó oolongok erejétől. Kellemes, késő délután is fogyasztható tea.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

vákumozott, eredeti 250g, aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)