Táncoló bambusz rügyek, organikus Emei Zhu Ye Qing 2022

Akció!

Táncoló bambusz rügyek, organikus Emei Zhu Ye Qing 2022

7 900 Ft

Apró rügyes, nagyon ízletes, édes, kukoricás fúzetű teakülönlegesség a szubtrópusi Emei hegyről. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Emei Shan, Sichuan, Kína
Gyártási év 2022
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A híres Emei Zhu Ye Qing Sichuáni zöld tea prémium változata. Apró rügyes, nagyon ízletes, édes, kukoricás fúzetű teakülönlegesség a híres Emei hegyről. Zsenge hegyi teaként a virágos,       friss karakter sem marad el.A tealevelek bambusz levelekhez hasonló formájúak és sötétzöld színűek, illatuk erős, tiszta, magas illat.

Emei hegy Kína négy szent buddhista hegyének egyike. Lenyűgöző szépsége és spirituális jelentősége számos költőt és festőt inspirált az évszázadok során. A terület llímája hegy szubtrópusi monszun, így az év nagy részében köd és felhők takarják a teakerteket. A természetes árnyékolás, a rengeteg csapadék és a jó talaj klorofillban és theaninban gazdag, édes teákat eredményez.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 60-70C° fokon, 5-10 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 70-80 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes A Dong Ding Bi Luo Chun mellett Kína legapróbb rügyeket tartalmazó csúcsteája, neve egyet jelent a könnyű, frissítő, enyhén édeskés aromákkal, és az opálos, harmatos színnel a csészében.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.