Áramló szívek – Anxi Tie Guan Yin, édes, szikrázóan gyümölcsös és virágos oolong

Áramló szívek – Anxi Tie Guan Yin, édes, szikrázóan gyümölcsös és virágos oolong

5 920 Ft

Ibolya illatú extra zöld oolong tea Fujian tartományból. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás: Kína, Fujian, Anxi
Gyártási év: 2022, tavaszi szedés
Jártasság: Haladó
Koffein / Tea erő: ++,lágy tea, mérsékelt koffeinnel
Fajta: oolong

Jelleg:

A maga nemében jellegzetes, tökéletes, ellenállhatatlan változat, amelyet a kezdő kóstolóktól a profi kóstolókig mindenki keres. Aromái testesek, a főzetben balzsamos édességgel és sóska-szerű édes-savanykás jegyekkel. Az illatban és az utóízben jázmin kókusz és őszibarack jegyei érződnek, virágos-fűszeres érzetet adva a teának. Olajos, tiszta textúrája és tömény virágillata túl sok lehetne, ha a szokásos vaskos, feszes, citrusos frissesség nem törne át ezen a koncentráción. Kiváló Tie Guan Yin és soha nem múló élmény!

Elkészítés:
A) Hagyományos: adagolás: 4g/100 ml víz. Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30 mprecig
B) Nyugati: adagolás 5g/200 ml víz. 95 C° fokos vízzel, hosszabb 1  perces áztatással többször felönthető.

Egyéb:
Guanyin a szanszkrit Avalokitesvara név kínai fordítása. A kínai buddhista panteon három fő istene között Guanyin bódhiszattva a harmadik és talán legnépszerűbb. Kínában a jószívűség és erényesség istennőjévé avatták, akinek éppolyan szerep jutott, mint a keresztény országokban Szűz Máriának. Kínán kívül Koreában, Japánban és Tibetben is tisztelik. Túlnyomórészt női alakban jelenik meg. A legkülönbözőbb bajoktól menti meg az embereket, gyermekáldást hozó isten, segít a szülésben, valamint a női lakrészek védelmezője. Kezdetben férfi alakban, harcosként ábrázolták, női formában csak a 14. századtól kezdve vált elterjedtté. Gyakori változatai a négykezű, nyolckezű és tizenegy arcú, valamint az ezerkezű alakok. Általában előforduló attribútumai: korsó fűzfaággal (a bajoktól való megmentés jelképe), könyv, olvasó, vándorbot, háromágú gereblye, tigrisbőrből készült szoknya (a rettenthetetlenség jelképe). Az ezerkarú ábrázolásokon mindegyik tenyerében szem látható, ami arra utal, hogy egyszerre látja a világmindenség végtelen sok világában szenvedőket, és kezeivel megmenti őket.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.