Tohei Maejima – Asahina Gyokuro – Okabe/Fujieda 50g

Tohei Maejima – Asahina Gyokuro – Okabe/Fujieda 50g

13 800 Ft

Tohei Maejima-san mesteri gyokuro blendje. Asahina tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Asahina/Okabe – Fujieda, Shizuoka, Japán
Szedési időszak 2021 május
Jártasság Profi  szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg Japán egyik legnevesebb gyokuro mesterétől, Tohei Maejima-tól is megkaptuk a 2021-es teát. Kollégáitól eltérően Tohei-san teája blend, a tea tartalmazza a Saemidori, Okumidori és Yabukita sátrak leveleit is.  A leveleket természetesen kézzel szedik a rizsszalmával fedett sátorban. Tohei-san saját maga készíti a rízsszalmából készült tekercseket, és a mai napig ő végzi tavasszal a sátrazás precíz munkáját is. A cserjéket egészen hosszan, akár 30 napig is árnyékolják, de még ennél is fontosabb összetevő a laza, megfelelelő minőségű tőzeges talaj is.

Egy tökéletesen feldolgozott, rendkívül komplex teát sikerült idén összeállítani, mely umamis és kukoricásan édes is, de az édesség nem kerül előtérbe. Nehéz, elgondolkodtató tea, a japán tea szerelmeseinek.

Tohei Maejima 3. generációs teafarmer, háromszor nyerte el a legjobb gyokuro díját, és több aranyérme van a nemzetközi zöld tea versenyekről is.

Eredeti 50 grammos tasakjában.

Elkészítés 40-50-60 fokos vízzel, felöntéseként a víz hőfokát folyamatosan emelve. Első felöntés 2-3 perc, aztán 30 mp-es felöntésekkel még 4-5x
Érdekes
Gyokuro no Sato: Okabe, a Gyokuro faluja.
Ha gyokuro, akkor Uji és Yame, a két, azonnal eszünkbe jutó kis tearégió, de van egy harmadik is, melyről jóval kevesebbet hallani. A most már Fujieda egyik kerületeként jegyzett településen, annak is az Asahina folyón túl fekvő területén is több, mint 100 éve készítenek gyokurót, ráadásul még ma is hagyományos technikákkal. Shinya Maejima (1947) az egyik legtöbbet dolgozó teafarmer, 2019-es találkozásunk óta elsősorban tőle érkezik gyokuro Asahinából. (Választékunkban megtalálhato Tohei Maejima, Noboru Endo és Satomi mesterek teái is.) Ugyanakkor a helyi teafarmerek szép lassan itt is áttérnek a matcha gyártásra, követve a megnövekedett igényeket. Néhány tucatnyi teafarmer még kitart, remélhetőleg lesz utánpótlásuk. Asahina/Okabe híres még a különösen hangos sárkányokról is. A hegyek között gyakran csattogó viharok lejjebb, Fujieda felé felerősödve visszhangzanak. A helyiek így tartják: Ryusei, ahol a sárkányok laknak.

teakert

Asahina teakert zöld árnyalatai

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.