Leírás
Származás | Wazuka – Uji, Kyoto, Japán |
Szedési időszak | 2023 május, organikus, bio termesztésből |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Wazukából – az Uji tea régió központi teatermesztő települése – organikus, bio kertből származó prémium matcha, élénk zöld színnel, és simulékony, lágy, édes aromákkal. Kizárólag asahi cserje leveleiből készített – tehát nem blend – tea, mely alkalmas usucha (híg tea) és koicha (sűrű tea) készítéséhez is. A tea textúrája is rendkívül krémes, ehhez természetesen hozzájárul a magas minőségű, gránitmalommal elvégzett őrlés is.
Az asahi egy kifejezetten árnyékolt teákhoz, azon belül is tenchához, a matcha tea alapteájához használt, Kiotóban elterjedt nemesítés, a samidori és ujihikari fajtákkal együtt a legfinomabb matchák alapja. A legmagasabb minőségű matcha blendek gyakran asahi tenchára épülnek, viszonylag ritka, hogy 100%-ban asahi matchát kóstolhatunk. |
Elkészítés | Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 1.5-2g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan –, kb 70 ml, 80-85 fokos vízzel habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel. Koicha, sűrű tea készítéséhez használjuk akár dupla adag teát és kevesebb, 40-50ml vizet. |
Érdekes |