Wazuka no Asahi ÚJRA – extra, lágy és umamis matcha, organikus kertből- Uji matcha 30g

Wazuka no Asahi ÚJRA – extra, lágy és umamis matcha, organikus kertből- Uji matcha 30g

8 600 Ft

Prémium Uji matcha, a legnemesebbek közé tartozó, matcha specifikus Asahi kertből. Organikus, bio tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Wazuka – Uji, Kyoto, Japán
Szedési időszak 2023 május, organikus, bio termesztésből
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Wazukából – az Uji tea régió központi teatermesztő települése – organikus, bio kertből származó prémium matcha, élénk zöld színnel, és simulékony, lágy, édes aromákkal. Kizárólag asahi cserje leveleiből készített – tehát nem blend – tea, mely alkalmas usucha (híg tea) és koicha (sűrű tea) készítéséhez is. A tea textúrája is rendkívül krémes, ehhez természetesen hozzájárul a magas minőségű, gránitmalommal elvégzett őrlés is.

Az asahi egy kifejezetten árnyékolt teákhoz, azon belül is tenchához, a matcha tea alapteájához használt, Kiotóban elterjedt nemesítés, a samidori és ujihikari fajtákkal együtt a legfinomabb matchák alapja. A legmagasabb minőségű matcha blendek gyakran asahi tenchára épülnek, viszonylag ritka, hogy 100%-ban asahi matchát kóstolhatunk.

Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 1.5-2g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan –, kb 70 ml, 80-85 fokos vízzel habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel. Koicha, sűrű tea készítéséhez használjuk akár dupla adag teát és kevesebb, 40-50ml vizet.
Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)