Wenshan Baozhong 2023 | Könnyű, citrusos, virágos aromájú oolong

Wenshan Baozhong 2023 | Könnyű, citrusos, virágos aromájú oolong

3 500 Ft

Enyhén jázminos ízkarakterű, lágy, könnyű, tiszta illatú frissítő hétköznapi finomságnak. Koff+, Kezdő

30g / 50g / 100g

Leírás

 

Származás Észak-Tajvan, Pinglin régió
Gyártási év 2023
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+, Gyenge tea
Jelleg Enyhén jázminos, orgonás aromájú, tiszta, könnyen iható, inkább zöld, mint oolong természetű, napközbeni frissítő. A leggyakrabban fogyasztott hétköznapi tea Tajvanon. Külön teafajtába is sorolják és bár oolongnak számít, sokan zöld teaként hivatkoznak rá. Friss, intenzíven virágos illatú, édeskés ízű, kevés citrusos, gyümölcsös savanykával. Tiszta, könnyű főzete nem erős, egész nap élvezetes frissítő. A tea eredeti formája hosszú, sodort szálak, ez a fajta kicsit göngyöltebb, inkább rögös.

A Baozhong a tajvani magashegyi oolongokkal szemben egy kinyílt levél sodrásával és enyhe nagyon oxidálásával készül. A kínai teák közül talán a Tie Guan Yin-hez hasonlít leginkább, de íze kevésbé sziklás, lágyabb, simogatóbb. A Tapei környéki Wenshan régióban termesztett Qing Xin (Chin Shin) cserjék leveleiből készül. A tajvani kóstolók a főzet aromái között a friss uborka, a gardénia és a kínai orchídea jegyeit azonosítják 🙂

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)