Wudong Ya Shi Xiang Dan Cong 2021

Wudong Ya Shi Xiang Dan Cong 2021

4 900 Ft

Intenziven virágos, gyümölcsös aromájú enyhén oxidált, sodort oolong. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Guangdong
Gyártási év 2021
Jártasság Profi Szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Csészénkben édeskés, lágy tejhabos illat keveredik egy nagyon intenziv virágos, elsősorban jácintos, gyöngyvirágos aromával, melyet egy édesburgonyás vegetális testesség tart össze. A tea testét továbbá a Dan Congokra jellemző tartalmas, komplex ízvilág, valamint ásványosság és enyhe kesernye adják. Hűvösebb vízzel (80-85 fok) egy lágyabb, illatosabb, könnyedebb leöntést készíthetünk, ahol inkább a tea virágos jellege csúcsosodik ki, viszont kicsit forróbb (90 fokos) vízzel a leöntés testesebbé válik. A dancong teákban a különleges magashegyi alapanyag és a hosszadalmas, körültekintő feldolgozási mód egy olyan teafajtát eredményezett, amelyre sokan gondolják, hogy hozzáadott aromával készült. A levelek a  többszöri gyúrás és pirítás által nyernek vaskos, intenzív, egyszerre gyümölcsös és virágos aromát, savanyú-édes ízt. A Feng Huang Dan Cong egy különleges oolong, amelyet  Kanton / Guangdong / észak-keleti részén, a Dél-Kínai tenger közelében, Tajvannal szinte egy vonalban lévő Főnix hegyi sziklás régióban termesztenek. A sziklás hegyvidéken a tömör kőzet aprózódása és mállása nyomán, illetve a természetes erdőkkel és változatos növénytakaróval vegyülve a teafák mélyre nyúló gyökérzete a változatos kőzetféleségek gazdag ásványianyag tartalmából táplálkozik, másrészt az erdei, humuszban gazdag talajtakaró szerves anyag tartalmát hasznosítja.

Az egyik legrégebbi oolong régió, nagy számban találhatók itt 100 évesnél idősebb fák, de az 5-600 éves növény sem ritka. A farmerek eredetileg magról telepítették a fákat, amelyek mélyre nyúló gyökérzettel rendelkező, félvad körülmények között, más növényekkel együtt, természetes körülmények között fejlődő félig fa, félig bokorszerű növények. A nagy kiterjedésű gyökérzeten keresztül a fa mélyebbről és nagyobb felületen táplálkozik, mindez adott méretű levélben koncentráltabb és gazdagabb tartalmat eredményez. A gazdag talaj és a koros növények karakteres, egyedi ízzel, koncentrált minőséggel ruházzák fel az itt termő teákat. Ennek megfelelően magasabb ásványi anyag és nyomelem tartalmukból fakadóan intenzív aromájú,  hosszú utóízű, különlegesen tartalmas főzetű teák. Mi a dancong?Dan – egyedi, magában álló Cong – bokor Az egyedi elhelyezkedésű bokrok különböző ízkaraktert és eltérő jellemzőket hordoznak. Kezdetekben magról szaporították a jobb hozamú, ízletesebb bokrokat, később vezették be a fák oltását a jobb minőség, nagyobb ellenálló képesség és fajta diverzifikáció érdekében. Ennek értelmében a dancong nem ültetvényes tea, inkább félvad körülmények között élő, ám gondozott fák termése.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

 

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.