Leírás
Származás | Kína, Yunnan |
Gyártási év | 2018 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg |
Xi Gui termővidék Lincang prefektúra Bangdong régiójában, a Mekong folyó partján helyezkedik el. Egyedi mikroklímájának és rendkívül jó talajadottságainak köszönhetően az itteni teafák leveleiből csodásan finom tea készül. Xi Gui-t Lincang Banzhangjának tartják, hiszen ahhoz hasonlóan erős, testes és gazdag aromájú puer teák származnak erről a vidékről, amelyek messze tartalmasabbak, mint más falvak teái. A tea rügyekben gazdag, gyönyörű, száraz felületű, kávébarna kis korong. Szárazon nagyon enyhén illatozik, de a nedves levélzet és a teafőzet illata már hűvösen édes, virágos, légies. A lágy illatú teát megkóstolva megdöbbenünk a testes érzetű, nagyon gazdag aromájú kortytól. A sűrű, opálos, kávészerű főzetnek az íze is krémes, kávés. Nagyon érdekes a keserű vonás benne, a meggymag, mandula és arabica kávé ízét juttatja eszünkbe. Többszöri felöntésre fokozódik a krémes keserűség, a tea viszont egyre édesebb, mandulásabb utóízt hagy a szájban. ÜNNEPI ALKALMAKRA SZÁNT KÜLÖNLEGESSÉG, mindennapi fogyasztásra nem való. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |