Xi Gui Gong Ting Csodás puerek ősi kertje 2018- Ünnepi shu!

Xi Gui Gong Ting Csodás puerek ősi kertje 2018- Ünnepi shu!

10 800 Ft

Testes, nagyon egyedi ízű shu, amelyet ünnepi alkalmakra ajánlunk. Koff +++, Profi tea

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Yunnan
Gyártási év 2018
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg

Xi Gui termővidék Lincang prefektúra Bangdong régiójában, a Mekong folyó partján helyezkedik el. Egyedi mikroklímájának és rendkívül jó talajadottságainak köszönhetően az itteni teafák leveleiből csodásan finom tea készül. Xi Gui-t Lincang Banzhangjának tartják, hiszen ahhoz hasonlóan erős, testes és gazdag aromájú puer teák származnak erről a vidékről, amelyek messze tartalmasabbak, mint más falvak teái.

A tea rügyekben gazdag, gyönyörű, száraz felületű, kávébarna kis korong. Szárazon nagyon enyhén illatozik, de a nedves levélzet és a teafőzet illata már hűvösen édes, virágos, légies. A lágy illatú teát megkóstolva megdöbbenünk a testes érzetű, nagyon gazdag aromájú kortytól. A sűrű, opálos, kávészerű főzetnek az íze is krémes, kávés. Nagyon érdekes a keserű vonás benne, a meggymag, mandula és arabica kávé ízét juttatja eszünkbe. Többszöri felöntésre fokozódik a krémes keserűség, a tea viszont egyre édesebb, mandulásabb utóízt hagy a szájban. ÜNNEPI ALKALMAKRA SZÁNT KÜLÖNLEGESSÉG, mindennapi fogyasztásra nem való.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

teljes gomba / 250g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.